1.OBIECTIVE:
Aceasta competitie are ca scop promovarea acestui sport atat in randul civililor dar si al personalului din structurile militare.

2. LOCUL SI MODUL DE DESFASURARE:
Competitia se va desfasura in poligonul militar Cincu in perioada 03-04.10.2020.
Prima zi, sambata 03.04.2020, va fi dedicata in intregime antrenamentului care va fi deschis dupa verificare echipamentului si sedinta de instructaj tehnic.
Competitia se va desfasura, duminica 04.10.2020, dupa sedinta tehnica si va fi urmata de festivitatea de premiere.

3. CONDITII DE PARTICIPARE:
Aceasta competitie se adreseaza tuturor detinatorilor de arma lunga echipata cu sistem de ochire optic care permite compensarea caderii si deviatiei laterale ale proiectilului.
Echipament necesar:
– carabina cu luneta si bipod. Este permis orice alt sistem de sustinere a armei: saculeti cu nisip, rucsaci, stand de tragere.
– saltea
– saculeti de sprijin (stabilizare)
– munitie pentru competitie (maxim 40 cartuse) si antrenament (nelimitat)
– protectie auditiva

4.TAXE DE PARTICIPARE:
– taxa de participare (antrenament+competitie) – 480lei/persoana.
– cina (sambata seara) – 60lei/persoana (se vor plati separat)
– pranz (sambata + duminica) – din partea casei

Taxa de participare (480lei) se poate achita pana cel tarziu miercuri 30.09.2020 prin virament bancar in contul urmator: RO14BRDE030SV48597550300
SC ALR Delta Profesional SRL
CUI RO33525511

Dupa achitarea taxei de participare, va rog trimiteti dovada platii pe urmatoare de email : office@alrdp.ro
Concurentii care nu au achitat taxa de inscriere pana la data specificata mai sus nu vor putea participa la eveniment.
În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv taxa de participare nu se returnează.
Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

5. CATEGORII:
Concurentii vor fi impartiti in doua categorii in functie de calibrele utilizate de catre fiecare:
– Standard: .223, 243Win, 6mm NORMA BR, 6mm CM, 6,5 CM, 6.5×47 Lapua, 6.5x55SE, 7×57, 7×64, 7.62x54R, 30-06 SPRING., 308Win., 8x57IS,etc.
– Magnum: 7mmRem.SAUM, 7mm Rem., 7mm Weatherby Mag., 7mm WSM, 7mm STW, 7mm RUM, 300Rem.SAUM, 300WSM, 300Win.Mag., 300RUM, 300Weatherby Mag., 30-378 Weatherby Mag., 8mmRem.Mag., 338LM, 338Win.Mag., 340Weat. Mag., 338RUM, 338-378 Weat.Mag., 375H&H Mag., 375RUM, 378Weat.Mag.,etc.

Concurentii care vor sa participe la cele doua categorii trebuie sa achite taxa de inscriere pentru fiecare categorie in parte si calibrul armei detinute sa trebuie sa corespunda categoriei respective.

6. REGULAMENT :
Fiecare participant la eveniment este obligat sa respecte regulile de desfasurare si indicatiile arbitrilor! Nerespectarea acestora poate duce la descalificarea si eliminarea participantului din zona de desfasurare a evenimentului!

-Transportul armelor spre aliniamentul de tragere sau la locurile special desemnate se va face cu armele descarcate si purtate in cutii, huse sau tocuri. In cazul exceptional in care tragatorul nu poseda cutie de transport,husa, toc, arma va fi transportata descarcata, fara magazie, inchizatorul in pozitia deschis, se vor transporta cu teava indreptata in JOS.
Intotdeauna manipularea armelor se va face cu acestea descarcate,exclusiv in locurile indicate ca fiind sigure si marcate vizibil.
Scoaterea armelor din husele sau cutiile de transport si pozitionarea lor pe aliniamentul de tragere se va face doar la comada si indicatiile arbitrilor si a ofiterilor de serviciu.
Incarcarea armelor la linia de tragere se va face numai dupa semnalul de incepere a tragerilor primit de la arbitrii sau ofiterii de serviciu.
Executarea focului inaintea sau dupa primirea comenzilor START sau STOP din partea arbitrilor duce la descalificarea celui in cauza.
Dupa tragere, tragatorul va descarca arma si va permite ofiterilor de serviciu sa verifice camera cartusului si lipsa glontului pe teava.
Orice miscare de repozitionare pe linia de tragere se va face cu acordul arbitrilor iar arma trebuie sa fie descarcata (fara munitie), magazia scoasa (armele echipate cu magazii detasabile),inchizatorul in pozitia deschis.
In cazul aparitiei pe directia liniei de tragere a persoanelor sau animalelor tragatorii trebuie sa opreasca focul si sa anunte imediat ofiterii de serviciu.

Pregatirea,organizarea si coordonarea tragerilor sunt guvernate de comenzile arbitrilor si ale ofiterilor de serviciu.
In cazul in care tragatorul nu respecta regulile de siguranta sau urmeaza indicatiile arbitrilor si ale ofiterilor de serviciu, acesta va fi exclus de la antrenamente si concursuri si va fi condus in afara incintei poligonului.
Este interzisa folosirea munitiilor incendiare,explozive a munitiilor perforante si trasoarelor.
Orice probleme tehnice legate de arme si munitii sunt in responsabilitatea exclusiva a tragatorilor iar acestia au obligatia de a anunta imediat arbitrul. In cazul in care aceste probleme nu sunt solutionate in timp util tragatorul va fi exclus din concurs.

Pe toata durata de desfasurare a evenimentului consumul bauturilor alcoolice este strict interzis !
Organizatorul competitiei isi rezerva dreptul de a exclude din competitie orice persoana care nu respecta regulile impuse.
Manipularea armei in afara zonelor indicate ca fiind sigure pentru acest lucru este strict interzisa si nu va fi tolerata.
Concursul va avea loc indiferent de conditiile meteo.
Organizatorul competitiei isi rezerva dreptul de a schimba regulile competitiei

7. PROBE COMPETITIE:
Probele vor fi comunicate in ziua competitiei si vor fi discutate imediat dupa sedinta tehnica de duminica dimineata.
Nota: probele vor cuprinde angajarea atat a unor tinte metalice (gonguri) de diverse dimensiuni cat si a unor tinte de hartie aflate la distante cuprinse intre 100m – 1300m. Distanta maxim pentru categoria standard este de 1100m iar pentru categoria magnum 1300m.

8. INSCRIERE & ALTE INFORMATII:

Inscrierile se pot face completand formularul urmator: https://forms.gle/T9nifizP9euC7Sct5

In cazul in care intampinati probleme puteti descarca direct, completa si trimite formularul de mai jos la urmatoarea adresa de email: office@alrdp.ro
Descarca formularul de inscriere:
https://drive.google.com/file/d/1d41SOpsUkqr8x1_4tETma1GjBzNC7KCQ/view

Pentru orice alte informatii si intrebari ne puteti contacta la adresa de email mentionata mai sus sau la urmatoarele nr. de telefon:
0763738284 – Cristi Popescu
0722285707 – Bogdan Angelescu

Inscrisi:

Alexandru Pricop
POPESCU Cristian
Cristian Z
Iurasog Marius
Popescu Doreanu Mihai
Ovidiu Mihailescu
Lucian Culianu
Sanda Marius
Dimian Dragos Ionut
Florin S
Florin Vadeanu
Ionut Slafciu
Toma Lazar
Farcas Valentin Ioan
Cosmin Pana
Dutu Marius
Ștefan Silviu Aurel
Sauciuc Ovidiu Razvan
Cosmin Oprean
Sirius Puscas
Fulop Alexandru-Attila
CRISTEA ADRIAN
CARSTEA IOAN
Breaban Ionel Gabriel
Florin OSICEANU
Danschi Vlad
Ciubuca Dan
Angelescu Constantin Bogdan

*inscrierile sunt in curs iar lista poate fi neactualizata.

Grupe:
– NA

9. REZULTATE:

Categoria Standard
OPREAN Cosmin
STANCESCU Andrei
CRISTEA Adrian

Categoria MAGNUM
ANGELESCU Bogdan
OPREAN Cosmin
SZABO Mihaly


Premii:
– cupe, medalii, diplome, premii surpriza pt locurile 1-3
– diplome pentru locurile 1-5
– premii surpriza: cutii transport Explorer, Telemetru, Set saculeti PRS, Bore guide, Saculet Caldwell “bunny ears”, etc.

10.TERMENI SI CONDITII:

1.Informatii generale despre eveniment
a)Regulament se aplică participanţilor la evenimentul Long Range Romania 2020 din 03-04.10.2020 desfasurat la Poligonul militar Cincu organizat de ALR Delta Profesional S.R.L.
b) Long Range Romania 2020 este un concurs de tir la distanta, fiind deschis tuturor sportivilor amatori, începători, sau avansaţi precum şi celor profesionişti, care au o minima pregatire fizica si tehnica
c) Sunt admise arme de foc cu tevi ghintuite conform cu legislatia in vigoare
d) Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online
e) Prin trimiterea formularului de înscriere, fiecare participant declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la Long Range Romania 2020, precum şi regulamentul competiţional
f) Prin trimiterea formularului de înscriere, fiecare participant declară că îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;
g) ALR Delta Profesional prelucreaza date cu caracter personal, in conformitate cu Regulamentul European 679/2016 (GDPR) si legislatia nationala in vigoare.Prin comunicarea datelor cu caracter personal persoanele vizate isi exprima acordul expres si neechivoc, ca datele lor cu caracter personal sa intre in baza de date a organizarorului cu scopul comunicarii programei de concurs si a comunicarilor ulterioare.Datele cu caracter personal colectate si prelucrate nu vor fi dezvaluite catre terti, cu exceptia cazurilor in care ALR Delta Profesional are obligatia de a dezvalui datele in temeiul legislatiei in vigoare.
h) Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea în cursă a unui concurent, din motive obiective.
i) Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi orice imagine sau filmulet video de la competitia Long Range Romania 2020, in scopuri publicitare si de promovare a evenimentului.

2. Desfasurarea evenimentului

a) Competita se intinde pe durata a doua zile :
– Antrenament – Sambata  03.10.2020 incepand cu ora 9:00
– Competitie – Duminica 04.10.2020 ora 9:00
b) O şedinţă tehnică va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua de antrenament si in ziua concursului. În cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra probelor, , eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs iar prezenta participanţilor este obligatorie.
c) Odata cu prezentarea probelor competitiei se va comunica si modul de punctare al fiecarei.
d) Cronometrarea probelor se face la secundă.
e) Punctajul se va face in urma punctelor acumulat la fiecare proba conform fisei de concurs.
f) Ora de start a competitiei concursului va fi stabilită de organizator in functie de conditiile din teren şi va comunicata la sedinta tehnica. Localizarea zonei de start va fi comunicata tot la sedinta tehnica.
g) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar prin anuntarea arbitrilor si a ofiterilor se serviciu. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continuie concursul, are obligaţia să se deplaseze in conditii de siguranta conform Regulamentului până la cel mai apropiat punct rezervat spectatorilor, unde se consemneaza retragerea sa, păstrându-şi fisa de concurs, arma sa va ramane pe linia de tragere pana va fi posibila ridicarea ei fara perturbarea concursului si deranjarea celorlalti concurenti.
h) În caz de defectiune,blocaj, al armelor,se va anunta imediat cel mai apropiat ofiter de serviciu sau arbitru.
3. Obligaţiile participanţilor la eveniment
a) Participarea la Long Range Romania 2020 se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
b) Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
c) Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la evenimentul Long Range Romania 2020. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive si asigurare de raspundere civila.
d) Purtarea unei căşti de protecţie sau dopuri de protective pentru urechi este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului.
e) Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.
f) Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea concursului pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.
g) Concurenţii înscrişi vor avea obligatoriu arme si munitii corespunzatoare din punct de vedere tehnic,intreaga responsabilitate pentru buna functionare a acestora pentru sine si pentru ceilalti concurenti apartine in totalitate posesorului armei.

4. Penalizări

a) Nerespectarea regulamentului duce la descalificarea concurentului.
b) Lipsa echipamentului obligatoriu atrage descalificarea concurentului.
c) Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori, determină descalificarea concurentului.
d) Limbajul vulgar şi comportamentul nesportiv, determină descalificarea concurentului.
e) Nerespectarea indicatiilor personalului organizator atrage descalificarea concurentului.
f)  Nerespectarea regulilor de protecţia a mediului, aruncarea deşeurilor de orice fel în afara zonelor special amenajate, atrag descalificarea concurentului
5. Contestaţii
a) Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs, în decurs de 15 min. de la comunicarea rezulatetelor concursului.
6. Modificarea probelor, alte decizii privind desfăşurarea concursului
a) Organizatorul poate modifica oricând probele sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
b) Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 2 zile înaintea concursului, sau cel târziu la preluarea ecusoanelor de concurs.
7. Politica de protecţie a mediului
a) Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi , ambalaje în orice loc în afara celor amenajate, cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi si condusi in afara incintei poligonului

COVID 19:
Noul coronavirus: http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/
Pentru a preveni raspandirea virusului COVID 19 vom aplica regulile de distantare sociala (1,5m). Tinand cont ca activitatea se va desfasura in spatii deschise, se rocomanda purtarea mastii de protectie dar aceasta nu este obligatorie.
La intrarea in incinta poligonului fiecare participant va completa o declaratie pe propria raspundere.