Bine v-am gasit ! Editia de astazi a jurnalului (mai corect : a necrologului… š ) este despre competitia organizata de Kahles in poligonul militar de la Felixdorf (Austria) la distanta de numai o saptamana dupa cea din Ungaria. Aceasta s-a intins tot pe o perioada de doua zile, a fost o competitie complet dinamica in prima zi cu probe foarte grele dar destul de interesante iar in cea de-a doua zi au fost numai probe la tinta de hartie. Ca sa fie si mai condimentata situatia, probele nu au fost comunicate decat in ziua fiecarei competitii.
Referitor la articol , o sa va spun inca de la inceput ca de data aceasta va trebui sa va rupeti putin mai mult din timpul vostru pentru al parcurge pe tot si imi cer scuze pentru asta. Daca vreti sa optimizati puteti sari peste descrierea programului si a probelor desi ele au condimentat toata competitia.
Programul de desfasurare a fost urmatorul:
- Inscrierea verificare echipament ĆØ ziua 1 ā Joi 8:30-11 :30
- Afisare probe ĆØ joi 11 :00
- Competitie ĆØ ziua 1 ā Joi 12:00 ā 18 :00
- Competitie ĆØ ziua 2 – Vineri 9 :00 ā 12 :00
- Afisare probe ziua 2 ĆØ vineri 09:00
- Festivitatea de premiere ĆØ ziua 2 ā Vineri 15:00
- Competitia ĆØ ziua 1 ā Joi : 12 :30 ā 18 : 30
- Stagiul 1 ā Sius stage
Tinta hartie ā distanta necunoscuta
Timp: 2 min
Nr. cartuse: 9 buc
Punctaj max. : 90p
Pozitie : culcat
Mod de angajare : Concurentul asteapta in zona de start care este la aproximativ 25m in spatele locului de tragere, respectand conditiile de securitate (arma cu teava in sus, boltul desfacut, incarcatorul separat de arma). Se pleaca la comanda din pozitia de start, tragatorul isi ia cu el cele necesare pentru a efectua proba (munitie seculet, agenda, telemetru, sistem pt calcul solutie balistica, etc.) si are 2 minute sa se urce in camion, sa masoare distanta pana la tinte, sa calculeze traiectoriile si sa traga cate 3 focuri in fiecare tinta. Tintele au fost amplasate la 400m,600m si 1200m si se putea vedea impactul in tinta pe niste ecrane digitale prezente in camion.
- Stagiul 2 ā Covered scope challenge
Tinta metal ā distanta necunoscuta
Timp: 60 pentru pregatire
Nr. cartuse: 2 buc
Punctaj max.:30p (20p prima lovitura, 10p lovitura a doua)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : Se pleaca la comanda din pozitia de start, tragatorul isi ia cu el cele necesare pentru a efectua proba (munitie seculet, agenda, telemetru, sistem pt calcul solutie balistica, etc.) si are 60 sec. pentru a se urca in camion, a identifica tinta marcata cu litera K si a masura distanta, a calcula traiectoria, a incarca arma si a intra in pozitia de tragere. Dupa aceste 60 secunde se obtureaza vederea prin luneta iar concurentul trage primul foc la comanda. Dupa primul foc se ridica obturatorul lunetei iar tragatorul are 10 secunde pentru a incarca si intra din nou in pozitie. Se obtureaza din nou luneta si se efectueaza foc in acelelasi conditi ca si prima data. Tinta a fost amplasata la 500m.
- Stagiul 3 ā Distraction stage Alpha
Tinta metal ā distanta necunoscuta ( primele 3)
Timp: 2 min
Nr. cartuse: 20 buc
Punctaj max. : 50p (10p lovitura)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : La comanda start, tragatorul isi ia cu el cele necesare pentru a efectua proba (munitie seculet, agenda, telemetru, sistem pt calcul solutie balistica, etc.) si are maxim 2 minute pentru a urca o gramada mare de nisip, a identifica cele 5 tinte de culoare protocalie, a masura distanta pana la primele 3 tinte, a calcula traiectoria si a intra in pozitia de tragere ca apoi sa angajeze fiecare tinta in ordine crescatoare. Tintele erau amplasate la urmatoarea ordine : 344m, 500m, 740m, 950m, 1050m
Daca proba va fi terminata in timp util concurentul va primi bonus de timp.
- Stagiul 4 ā Distraction stage Bravo
Tinta metal ā distanta necunoscuta (5 tinte)
Timp: 2 min
Nr. cartuse: 20 buc
Punctaj max. : 50p (10p lovitura)
Pozitie : culcat
Concurentul asteapta in zona de start care este la aproximativ 25m in spatele locului de tragere respectand conditiile de securitate (arma cu teava in sus, boltul desfacut, incarcatorul separat de arma). Se pleaca la comanda din pozitia de start, tragatorul isi ia cu el cele necesare pentru a efectua proba (munitie seculet, agenda, telemetru, sistem pt calcul solutie balistica, etc.) si are maxim 2 minute pentru a urca o gramada mare de nisip, a identifica cele 5 tinte de culoare alba, a masura distanta pana la primele 3 tinte, a calcula traiectoria si a intra in pozitia de tragere ca apoi sa angajeze fiecare tinta in ordine crescatoare. Tintele sunt amplasate la distante diferite comparativ cu stagiu 3 si anume: 400m, 500m, 620m, 760m, 920m.
Daca proba va fi terminata in timp util concurentul va primi bonus de timp.
- Stagiul 5 ā Tire frustration
Tinta metal ā distanta necunoscuta (4 buc)
Timp: 2 min
Nr. cartuse: 8 buc
Punctaj max. : 40p (10p lovitura)
Pozitie : freestyle
Mod de angajare : Concurentul asteapta in zona de start respectand conditiile de securitate. La comanda start concurentul are 2 minute sa mearga cu tot ce are nevoie pentru a finaliza proba catre cele doua recipiente pline cu apa (construite din cauciucuri suprapuse), sa intre in recipientul din stanga, sa identifice tintele L1, L2, R1, R2 si sa masoara distantele, sa incarce arma si angajeaze in ordine primele doua tinte L1 , L2 construindu-si pozitia asa cum doreste. Dupa ce loveste primele doua tinte concurentul trebuie sa faca tranzitia din recipientul stang in recipientul din dreapta (arma poate fi incarcata administrativ ā munitie in incarcator dar boltul deschis) care este mai inalt si construindu-si pozitia dupa bunul plac trebuie sa angajeze in ordine tintele R1 si R2. Tintele erau amplasate la urmatoarele distante L1 – 500m, L2-700m, R1-300m, R2-620m. Daca proba va fi terminata in timp util concurentul va primi bonus de timp.
- Stagiul 6 ā Slalom stage
Tinta metal ā distanta necunoscuta (primele 4)
Timp: 2 min
Nr. cartuse: 10 buc
Punctaj max. : 50p (10p lovitura)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : Concurentul asteapta in zona de start care este la aproximativ 25m in spatele locului de tragere respectand conditiile de securitate (arma cu teava in sus, boltul desfacut, incarcatorul separat de arma). Se pleaca la comanda din pozitia de start, tragatorul isi ia cu el cele necesare pentru a efectua proba (munitie seculet, agenda, telemetru, sistem pt calcul solutie balistica, etc.) si are maxim 2 minute sa urce intr-un camion, sa identifice cele 5 tinte de culoare neagra si sa masoare distanta pentru primele 4 tinte, sa isi calcula traiectoria si a intre in pozitia de tragere, sa angajeze fiecare tinta in ordine crescatoare. Tintele au fost amplasate la urmatoarele distante: Xm, Xm, Xm, Xm, Xm.
- Stagiul 7 ā Sequence stage
Tinta metal ā distanta cunoscuta
Timp: 2 min
Nr. cartuse: 12 buc
Punctaj max. : 60p (10p lovitura)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : La pornirea cronometrului se pleaca din pozitia de start apoi arbitrul ii arata o schema unica de angajare a tintelor pe care tragatorul o memoreaza si o poate nota doar cand ajunge la camion. Dupa ce urca in camion, identifica tintele si intra in pozitie, poate angaja tintele doar in schema prezentata dupa semnalul de start. Tintele au fost amplasate la urmatoarele distante: 2=350m ; Z=400m ; A=500m ; 5 = 600m ; 9 = 700m ; R = 800m
- Competitia (ziua 2 – Vineri) :
- Knowing your scope
Probe doar la tinte de hartie, partial vizibile, aflate la distanta de 400m iar fiecare tinta era numerotata astfel incat concurentii sa isi poata identifica fiecare tinta. Toti concurentii au fost asezati pe linia de tragere si pozitionati in ordinea inscrierii la competitie. Arbitrii au explicat regulile si ce anume trebuia facut la fiecare proba in parte iar concurentii au avut permisiunea sa aduca pe linia de tragere doar numarul exact de cartuse necesar probei respective. Startul si stopul au fost indicate prin semnal sonor (goarna).
Mission invisible
Tinta hartie ā distanta 400m, partial vizibila , fiecare concurent are numarul deasupra tintei.
Timp: 15sec.
Nr. cartuse: 3 buc
Punctaj max. : 15 (5p / lovitura)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : Dupa explicarea probei concurentul are 1 min de pregatire pentru a
ajunge la arma care se afla pe linia de tragere utilizand echipamentul necesar, a intra in pozitie si a incarca arma. La semnalul sonor se trag in maxim 15 secunde cele 3 focuri in punctul negru specificat. Corectand doar atat cat trebuie din turetele lunetei, trebuie lovit un cerc invizibil prin luneta pozitionat mai jos cu 88cm fata de punctul negru care este indicat ca si punct de ochire.
Mission piano
Tinta hartie ā distanta 400m, partial vizibila
Timp: 15s
Nr. cartuse: 3 buc
Punctaj max. : 15 (5p / lovitura)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : Dupa explicarea probei concurentul are 1 min de pregatire pentru a
ajunge la arma care se afla pe linia de tragere utilizand echipamentul necesar, a intra in pozitie si a incarca arma. In maxim 15 secunde dupa semnalul sonor se trage un foc in a cincea linie neagra ( linia din mijloc ) dintr-un cod de bare pozitionat vertical, un alt foc il zona alba de deasupra liniei negre si ultimul foc in zona alba de sub linia neagra
Mission green light
Tinta hartie ā distanta 400m, partial vizibila
Timp: 60 sec.
Nr. cartuse: 5 buc
Punctaj max. : 25 (5p / lovitura)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : Dupa minutul de pregatire se da semnalul sonor si tragatorul are 60 secunde sa traga 5 focuri intr-un cerc verde partial acoperit de vegetatie.
Mission invisible 2
Tinta hartie ā distanta 400m.
Timp: 15sec.
Nr. cartuse: 3 buc
Punctaj max. : 15 (5p / lovitura)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : Dupa minutul de pregatire se da semnalul sonor si tragatorul are 15 secunde sa traga 3 focuri luand ca punct de ochire punctul negru specificat. Se corecteaza doar atat cat trebuie din turetele lunetei pentru a lovi un cerc invizibil prin luneta pozitionat cu 20cm mai sus si 20cm la dreapta de punctul de ochire.
Mission twisting nerve
Tinta hartie ā distanta 400m, partial vizibila
Timp: nedeterminat
Nr. cartuse: 3 buc
Punctaj max. : 15 (5p / lovitura)
Pozitie : culcat
Mod de angajare : Dupa minutul standard de pregatire tragatorul este in pozitia de tragere , cu arma incarcata si asteapta semnalul sonor pentru a trage 3 focuri in maxim 15 secunde intr-un cerc rosu cu diametrul de aprox. 10cm. Semnalul de start va fi dat atunci cand arbitrul va considera.
Asa cum v-am spus mai sus, la nici macar o saptamana de la sosirea din Ungaria ne-am facut bagajele si am plecat de data aceasta in Austria. Competitia a fost complet diferita, una dintre cele mai grele la care am participat pana acum, tipul probelor asemanandu-se putin cu PRS-ul american. Alta diferenta este faptul ca nu s-a mai tinut cont de arma si calibru pentru a incadra concurentii in mai multe categorii ci toti au concurat in aceeasi competitie indiferent de echipamentul folosit. Referitor la probe, nu le-am aflat decat in ziua competitiei cand au fost afisate la avizier intr-o structura macro. Detaliile pentru fiecare proba le-am aflat doar pe linia de tragere atunci cand RO-ul responsabil de acel stagiu a tinut instructajul pentru fiecare noua grupa. Cu exceptia mea, ceilalti colegi erau la a doua participare la Kahles dar structura competitiei a suferit evolutii majore comparativ cu anul precedent ceea ce ne-a dezavantajat destul de mult deoarece nu eram pregatiti pentru competitiile complet dinamice de acest tip.
Vremea s-a mentinut destul de frumoasa de-a lungul celor doua zile ale competiei cu un maxim de 30Ā°C in prima zi iar aproximativ 25Ā°C in a doua zi de competitie. Sesiunile de verificare zero nefiind permise, ne-am adunat pentru instructaj unde am fost informati despre regulile de securitate, organizarea pe grupe si modul de desfasurare al competitiei, apoi am plecat cu tot echipamentul in zona de competitie. Ca totul sa devina mai interesant principala activitate a organizatorilor atunci cand ne-au impartit pe grupe a fost sa ne separe pe majoritatea dintre noi astfel incat sa nu regasim alti compatrioti in aceeasi grupa. Tinind cont de strategia adoptata de organizatori pentru construirea grupelor imi va fi foarte greu sa va spun cum s-au descurcat ceilalti colegi pe parcursul celor doua zile si o sa va povestesc competitia exact asa cum am trait-o eu adaugand cateva pasaje cu experientele colegilor.
Conform informatiilor din instructaj fiecare isi incepea competitia de la numarul stagiului corespondent cu numarul grupei inscriptionate pe ecuson deci eu fiind in grupa 6 incepeam cu stagiul nr.6 si anume Slalom stage. Ajungand in zona stagiului nr.6 am fost adunati de catre RO pentru explicarea probei si anuntarea ordinii. Ni s-a specificat ca avem 2 minute pentru a ne deplasa la camionul din care se efectua tragerea, a identifica si masura distanta pana la primele 3 tinte (ultimele doua fiind la 820m si la 940m distantele fiind comunicate din cauza faptului ca iarba era foarte inalta) si angajarea lor in ordine crescatoare.
Eu eram al doilea asa ca in graba mi-am despachetat echipamentul necesar si am incercat in timpul foarte scurt sa imi constuiesc foarte rapid o tabela balistica grosolana (in incremente de 50m) tinand cont de conditiile actuale.
Vantul batea cu aproximativ 1,5-2ms de la ora 5 si am decis sa merg pe 1,5 pentru tabela mea balistica. Imediat ce am terminat de scris corectiile mi-am auzit numele si luindu-mi arma cu cele necesare probei (telemetrul, saculetul, agenda incarcatorul cu 10 cartuse) m-am indreptat catre linia de tragere. Tot ce stiam era ca tintele au culoare neagra, cunosteam distanta pana la ultimele doua tinte si ultima tinta era cea din stangaā¦restul nimic. Trebuie sa punctez faptul ca nimeni nu avea voie sa masoare distantele pana la tinte de pe linia de tragere, cine era prins putea fi descalificat asa ca nu am incercat nici o schema neortodoxa. Ca unul lipsit de experienta in acest tip de probe mi-am facut strategia simpla si anume, urc in camion, masor tintele pe care le pot masura si apoi le angajez in timpul ramas atat cat pot de repede dar planurile mele s-au dovedit a fi departe de realitate.
Asa ca la comanda start am plecat cu āscartā spre camion, mi-am aruncat echipamentul, am urcat am inserat incarcatorul si am incercat sa identific tintele. Iarba era destul de inalta dar am reusit sa le observ pe cele mai apropiate si am incercat sa masor distantele. Inima imi pompa destul de tare incat pulsul se transmitea in telemetru astfel incat reticulul se misca in ritmul batailor inimii. Prima tinta era la aproximativ 350m (din ce imi aduc aminte), incercat de vreo trei ori fara succes sa masor pe cea care am apreciat-o a fi urmatoarea ca si distanta ā¦ vazand ca nu reusesc am decis sa trec la urmatoarea dar tot fara succes. Intrand in criza de timp am decis sa angajez prima tinta care a cazut instantaneu, am incercat o corectie pentru 500m si am tras un foc in cea care parea fi a doua ca si distanta dar imediat am auzit raspunsul RO (Ā« miss Ā» ), compensand mai mult din reticul am mai tras un foc si am fost informat Ā«wrong targetĀ» si imediat dupa a sosit semnalul Ā«timeĀ» care insemna ca timpul ajunsese la final. Putin dezamagit am parasit zona de tragere si am incercat sa ma pregatesc pentru urmatorul stagiu unde am intalnit-o pe Monika (grupa 7) care mi-a spus atat cat stia si ea, la ce se refera urmatoarea proba.
La un moment dat am observat in in partea stanga, la stagiul nr.5, un concurent ud pana la piept apoi il vad si pe Bogdan in aceeasi stare. Nu mi-am pus prea multe intrebari pentru ca incercam sa identific despre ce este vorba in stagiul nr.7. Dupa cateva minute care au trecut imediat, in agitatia aceea am auzit cum RO ne chema pentru informare stagiului nr.7 cu numele Sequence stage. La aceasta proba distantele erau cunoscute pentru toate cele sase tinte dar trebuiau angajate intr-o ordine anume care era comunicata tragatorului la jumatatea traseului spre camionul de unde se efectua tragerea iar acesta trebuia sa o memoreze putand nota schema pe ceva doar in pozitia de tragere. Restul era similar cu stagiul precedent si anume, locul de plecare, distanta pana la camion si timpul de 2 minute.
Am fost anuntat ca primul tragator, fapt ce m-a luat complet prin surprindere dar asta eā¦am inceput in graba sa ma echipez iar in tot acest timp RO-ul a tipat la mine sa vin mai repede pe linia de tragere. Nu am avut timp pentru o verificare a directiei si intensitatii vantului si am decis sa folosesc exact aceeasi tabela ca si la stagiul precedent. Imediat dupa semnalul de start am fugit spre locul unde ma astepta RO cu schema mea de angajare a tintelor care era 2, A, Z, R, 5,9 si pe care am retinut-o destul de usor.
Mi-am pus echipamentul in camion , am incarcat arma si am decis sa compensez din reticul la tintele de pana la 500m asta pentru a castiga putin timp. Am identificat tintele care erau foarte vizibile, am tinut 1,6mil din reticul si am angajat tinta 2 care a cazut instantaneu. In stanga ei vad tinta Z si trag imediat compensad tot din reticul, aceasta cade rapid si cu mare viteza incarc un alt cartus in camera. Imediat aud RO-ul Ā« hit, wrong target. Stop Ā»! Desi nu uitasem combinatia pe care o aveam am tras din graba la tinta pe care am avut-o in raza vizuala, o eroare ce m-a costat destul de mult pentru ca am primit doar 10p corespunzatoare lovirii primei tinte. Este singurul regret pe care il am vis a vis de aceasta competitie deoarece sunt sigur ca puteam lovi intre 4 si 6 tinte fara probleme dar asta inseamna graba si neatentia! Vazandu-ma putin dezamagit, RO-ul mi-a spus sa stau linistit ca nu voi fi nici primul nici ultimul care voi face asa si ca se intampla frecvent. In timp ce imi strangeam echipamentul pentru a pleca in zona probei nr.1 , unde trebuia sa incepem dupa ce finalizau ceilalti colegi din grupa, m-am intersectat cu Bogdan care era inca ud de sus pana jos si care mi-a explicat despre ce a fost vorba la stagiul nr.5 . Proba se desfasura tragand din doua recipiente pline cu apa, iar Bogdan a avut ghinionul sa fie primul nereusind sa traga nici macar un foc si nici macar sa masoare distanta pana la tinta din cauza timpului. M-a intrebat despre ce este vorba la proba 6 si i-am explicat dar nu am putut sa ii spun decat distanta aproximativa pana la prima tinta (~350m) pentru ca nici eu nu reusisem sa masor alte distante. Mai tarziu mi-a spus ca a reusit sa loveasca 2 tinte din cele 5 de la stagiul nr.6. I-am spus despre ce este vorba si in stagiul nr.7 si ne-am despartit.
Cu alte 10 puncte in ghiozdan am plecat la stagiul 1 unde am reintalnit-o iarasi pe Monika si care mi-a spus ca este vorba de 3 tinte de hartie aflate la 400m, 600m si 1200m. Imediat a aparut si Ales care facea parte din grupa mea si mi-a spus ca facuse exact aceeasi eroare ca mine la stagiul 7, plecand tot cu 10p. Dupa informarea facuta de RO am aflat ca trebuia sa tragem cate 3 cartuse la fiecare tinta (aflate normal la distanta necunoscuta), ca de obicei timpul era tot de 2 minute iar pozitia de start similara cu celelalte probe. In plus, puteam vedea impactul in tinte pe ecranele situate in camion la stanga noastra. Afland ca trageam ultimul am incercat sa fiu mult mai atent la vant pentru a avea o solutie de tragere cat mai corecta datorita faptului ca trebuia sa lovim tinta cu precizie si acuratete. Vantul batea de la ora 2:30-3 cu aproximativ 2-2,5m/s in momentul cand ma pregateam sa intru in concurs. Am primit comanda de start , am fugit rapid la camion si am angajat prima tinta vazand lovitura in 9 la ora 9, am continuat rapid cu celelalte 2 focuri care au mers efectiv in acelasi loc si am trecut la tinta de la 600m. Dupa primul foc am observat ca vantul se intetise putin si eram la limita stanga a punctelor, am corectat rapid din reticul si am tras din nou vazand impactul tot in 9 la ora 9, ultimul foc a plecat rapid si am avansat rapid la ultima tinta de la 1200m fara a verifica ultimul impact. Am compensat caderea 13,8mil si vantul 0,8 mil iar primul foc l-am tras rapid fara a lovi tinta, la al doi-lea am tinut mai mult vant din reticul pentru ca mirajul pe care il vedeam in luneta era destul de serios dar iarasi nimic. Reusind sa trag si ultimul foc, tot fara succes, m-am ridicat pentru a semna tabela de scor pentru acel stagiu si atunci am observat ca imi lipsea al treilea foc din tinta de la 600m ceea ce era un semn de intrebare. Obtinusem un total de numai 37 puncte la aceasta proba fiind un rezultal slab. Uitandu-ma la vant am vazut ca se schimbase si acum batea de la ora 5:30 cu aproximatic 1,5m/sā¦ghinion ! š
In urma mea a venit din nou Bogdan caruia i-am explicat despre ce este vorba in stagiu 1 iar el a inceput sa imi povesteasca ce a patit la stagiul nr.7 pentru ca nu putut sa isi gaseasca pozitia din cauza bipodului care era prea jos si nu vedea tintele a trebuit sa traga din mana, doborand astfel 3 tinte din cele 6 totale. Trebuie sa recunoastem ca este o realizare destul de importanta, bravo !!!
Ne astepta una dintre probele supriza si anume Covered scope challenge unde dupa instrunctaj am aflat ca aveam 60 sec.sa ajungem la un camion aflat la aproximativ 25m, sa identificam tinta cu marcajul Ā« K Ā», sa masuram distanta si sa ne pregatim de tragere. Cand expirau cele 60sec. RO obtura vederea prin luneta si dupa o perioada de timp dedea comanda de foc. Aveam iarasi 10sec.sa ne repozitionam pe tinta apoi se dedea semnalul de foc. Proba se executa cu doar 2 focuri castigand un total de 30p si anume 20p la prima lovitura iar 10 pentru ultima lovitura. Avand experienta suficienta la tragerile de genul asta nu mi-am facut nici un fel de probleme fata de proba respectiva. Asteptand sa incep proba apare Bogdan care tocmai terminase stagiu 1 cu un rezultat destul de bun si anume 58p, intrebandu-l ce a facut mi-a raspuns Ā« le-am tras pe toate in 10 Ā». Ramanand cu gura cascata dupa acel raspuns l-am intrebat daca face misto de mine š ā¦ era partial adevarat , trasese in 9 si 10 dar nu a apucat sa traga decat in primele tinte de la 400m si 600m. Asa cum am spus , rezultatul a fost destul de bun. Fiind inainte cu un stagiu comparativ cu el l-am pus in tema cu proba nr.2 si mi-am asteptat randul. Ca sa mai castig timp pe linia de tragere m-am apropiat de arma si vazand ca este la zero am pus in graba corectia de 2,5mil corespunzatoare pentru o distanta de 500mā¦
Mi se striga numele, ma duc in zona de start iar cele 60s incep sa se scurga incet. Am reusit sa ajung repede in camionul de unde se efectua tragerea, am identificat rapid tinta si am masurat distanta din cateva incercari, tinta se afla la 500m. Corectand rapid pentru distanta aceasta, am incarcat arma si m-am pozitionat cat mai stabil apoi am asteptat ca vederea sa imi fie obturata. Se da semnalul de foc, trag si RO-ul imi spune Ā« miss Ā». Reincarc rapid crezand ca am corectat prea putin vantul, mai mesteresc putin la tureta si ma pozitionez din nou , tinta dispare , aud comanda de foc ā¦trag si ratez din nou. Intreb RO unde am tras si mi se spune ca am tras mult stanga ceea ce inseamna ca am avut dreptate si pusesem vant prea putin.
Putin debusolat deoarece ratasem o proba simpla plec catre stagiul nr.3 (Distraction stage Alpha) unde ni se explica la instructaj ca trebuia sa angajam 5 tinte metalice de culoare portocalie, primele 2 aflate la distanta necunoscuta. In maxim 2 minute trebuia sa plecam din pozitia de start cu toate cele necesare, sa urcam o gramada de nisip inalta de cativa metri, sa masuram distantele pana la primele 2 tinte si folosind maxim 20 cartuse pentru a le lovi pe toate. Asteptandu-mi randul la Stagiul nr.3 m-am intersectat din cou cu Bogdan care tocmai finalizase stagiul nr.2 obtinand un punctaj maxim (30p) !!!
Tintele erau la distante decente 340m, 500m, 740m, 950m si 1050m si puteam obtine cu usurinta un punctaj bunicel, nu eram sigur daca aveam suficient timp sa le lovesc pe toate tinand cont de traseul pe care trebuia sa-l parcurg pana in pozitia de tragere dar eram increzator ca voi lovi in jur de 3-4 tinte.
Sunt chemat si imediat dupa semnalul sonor fug cate de repede pot spre locul de tragere, ma arunc pe pietris incarc arma si incercand sa apuc manerul armei observ ca sunt plin de pietre care mi se lipisera de palma. Ma sterg repede pe pantaloni, gasesc prima tinta, corectez din reticul 1,5mil si trag primul foc. RO imi comunica ca am ratat dar nu am nici un feedback despre unde anume mersese proiectilul. Verific rapid tintele sa vad daca am angajat tinta corecta o confirm din nou si corectez din tureta pentru a fi mai precis. Focul nr.2 pleaca dar este la fel de inutil ca si primul ceea ce imi ridica un semn de intrebare si verific rapid turetetele. Totul parea sa fie in ordine, 1,5mil elevatie si 0,2 mil dr. pentru vant. Continui cu un nou foc si apoi cu un altul dar tot fara succes, incerc la tinta urmatoare poate am mai mult noroc in a observa impactul dar nu vad nimic. Ma reintorc la prima si incerc sa Ā«maturĀ» tinta in toate directiile pentru a observa vreun impact ceva dar vazand ca nu reusesc decid sa ma opresc pentru ca era efectiv risipa de munitie. Destul de confuz ma indrept spre punctul de start unde erau Bogdan si Toma care m-au intrebat despre rezultat, le-am spus ca nu am lovit nimic si am inceput sa “binecuvantez” tintele punand la indoiala primele distante. In timp ce imi expuneam teoria conspiratiei referitoare la primele tinte il aud pe Bogdan din stanga mea, 325mā¦.tocmai masurase distanta pana la prima tinta si distanta era corecta, rahat !!! In paralel Toma a inceput sa ne povesteasca cum a reusit sa traga 3 stagii cu tureta de elevatie in a doua revolutie ratand astfel destul de mult. Imre auzind discutiile noastre imi zice sa verific daca nu cumva si eu am aceeasi probleme. Imi arunc privirea rapid la arma care era la 2 m de mine si vad culoarea portocaliu la tureta de elevatie fapt care indica ca sunt in a doua revolutie a turetei. Ce gresala de incepator!!!
Acum totul era explicabil, am refacut firul si imediat mi-am dat seama cum se intamplase. In urma stagiului nr.1 pentru tinta de la 1200m am avut o corectie de 13,8 mil iar tureta a intrat deja in a doua revolutie dupa 13mil. Cum dupa 13 urmeaza 0 pe gradatia principala, diferenta vizuala intre 0 si 14mil este facuta doar de cateva puncte de culoarea portocalie care apar pe rama superioara a turetei indicand faptul ca tureta se afla in a doua tura si ca trebuie citite valorile portocalii scrise in partea superioara (de la 14 la 26mil). Deci filmul a fost urmatorulĀ : dupa finalizarea stagiului 1 tureta a ramas pe 13,8mil iar eu din cauza ca trebuia sa parasesc linia de tragere nu am pus tureta pe zero ci am dus arma in zona de asteptare. Dupa ceva timp cand am pregatit stagiul nr.2 Ā«Covered scope challengeĀ» nu am observat punctele portocalii crezand ca luneta se afla la zero si am introdus corectia de 2,5mil corespunzatoare distantei de 500m. Numai ca in realitate corectia introdusa de mine a fost 13,8+2,5 = 16,3mil ceea ce corespunde unei distante de ~1300m si de aceea am ratat tinta la stagiul 2 (500m) , nu din cauza vantului cum imi spusese RO-ul. Cat despre stagiul 3 s-a intamplat acelasi lucru, am angajat tinte la 340 si 500 m pe un reglaj real pentru de ~1300m iar impactul era imposibil de observat in teren pentru ca ma uitam unde nu trebuie. Nu imi venea sa cred ce gresala stupida facusem din cauza careia perdusem in jur de 60-70puncte, dar am trecut foarte rapid peste si am pus luneta pe zero.
Am fost chemati pentru instructajul stagiului nr.4 – Distraction stage Bravo, care se desfasura in mod similar cu cel precedent singura diferenta fiind culoarea alba a tintelor si distantele la care erau amplasate (400m, 500m, 620m, 760m, 920m). Timpul ramanea tot 2 minute, locul de start era in dreapta stagiului nr.3 , trebuia sa urcam aceeasi gramada de pietris dar pe partea opusa, sa masuram distantele pana la primele doua tinte si sa le angajam apoi in ordine crescatoare.
La aceasta proba eram programat ultimul asa ca la semnalul de start m-am napustit spre panta, am urcat-o cat am putut de repede si m-am aruncat pur si simplu in pozitia culcat fara a simtit nici o pietricica din toate cele ce se lipisera de mine. Am indentificat tintele, am incarcat si am inceput cu prima care a picat cu o mica intarzaiere, a doua, a treia si a patra la felā¦mi se parea ca dureaza prea mult pana cad si pierd timp foarte mult observandu-le. Compensez rapid 8,5mil pentru ultima tinta de la 920m si trag primul foc in stanga, e clar ca vantul se intetise ! Iau ca referinta partea dreapta a placii, apas tragaciul si astept impactul, cu intarzaiere tinta dispare. Ajung la pozitia de start iar RO-ul ma pune sa semnez fisa de scor si ma felicita, realizasem al doilea timp din toata competitia (s-a dovedit a fi al treilea pana la finalul competitiei), 1,37secunde. Gata, imi revenisem!
Nici nu am terminat bine proba ca mi-am auzit numele la standul vecin, incepea instructajul si ma asteptau pe mine. Surpriza maxima a competitiei a fost stagiul nr.5 si anume Ā« Tire frustration Ā» dar eu l-as numi mai degraba Ā« shooter frustration Ā».
Asa cum au fost setati organizatorii, timpul de realizare era tot de doua minute in care concurentul trebuia sa alerge pana la recipentele cu apa, sa intre in cel din stanga, sa masoare distanta pana la tinte apoi sa angajeze pe cele doua din partea stanga L1-500m , L2 ā 700m construindu-si pozitia. Apoi trebuia sa faca tranzitia in recipientul din dreapta si sa angajeze tintele R1-300m si R2-620m. Am fost informat sa ma pregatesc rapid pentru ca voi fi primul si imediat am decis sa scap de tot ce inseamna haine si sa raman doar in lenjerieā¦.era cel mai confortabil pentru ca nu mai aveam timp sa ma usuc aceasta fiind ultima proba a zilei. Am incarcat 8 cartuse in incarcator, am verificat rapid tabele balistica pentru a memora corectiile m-am indreptat catre linia de start. La semnal am demarat gratios ca o gazela (asa mai supraponderalaā¦) catre recipientele cu apa, auzeam din stanga mea de la distanta gasca care imi aruncau fluieraturi facandu-ma sa rosesc de emotie.. š)). Urc pe cauciucul dintre recipiente si incerc sa intru in cel din stanga dar arma ma trage in spate si era cat pe ce sa ma pun cu burta la soare. Ma echilibrez, intru in apa ā¦era asa de bineā¦chiar racoritorā¦uitasem ca in acea apa facusera baie vreo 50 persoane inaintea mea š, caut tintele si incarc arma. Pozitia era foarte instabila iar saculetul special construit pentru asemenea probe pe care l-am plimbat pe la toate competitiile aproape degeaba statea acum nefolosit in cutia de pe linia de tragereā¦ca de, poate se uda.
Primul foc pleaca catre L1 la 500m si eu nu vad nimic dar aud RO-ul Ā« hit Ā» , trec la L2 care se afla la 700m, trag si imediat primesc confirmarea de la RO ca a fost lovita. Ies din primul recipient si incerc sa intru in al doilea care era mai inalt, alunec pe marginea cauciucului si pentru moment era sa ma transform in submarin. š
Mai mult alunecand incontrolabil am intrat in apa udand arma si luneta in partea din spate fapt ce ma costat cateva secunde. A trebuit sa curat rapid ocularul pentru ca nu mai vedeam nimic din cauza apei, am gasit R1 care se afla la 300m si am incercat sa imi pregatesc focul construindu-mi o pozitie cat mai stabila.
Fiind mai inalt decat primul recipient nu am reusit sa construiesc pozitia corecta si astfel chiar si la 300m am ratat cu ambele focuri pe care am mai avut timp sa le trag ramanand astfel doar cu 20p la aceasta proba. Nu era deloc rau ! Abia dupa aceasta proba ne-am intalnit cu totii si am mers catre zona de asteptare unde dupa ceva timp s-au afisat rezultatele primei zile de competitie. Cosmin era cel mai bine clasat pe locul 16, Bogdan pe 30, Florin pe 37, Toma pe 43 iar eu eram pe locul 46 ! Astfel s-a incheiat prima zi de competitie la Kahles, eram cu totii obositi, arsi de soare si murdari dar fusese o zi destul de interesanta pantru fiecare dintre noi.
Am reusit totusi in acea seara (eram cazati in localitati diferite) sa ne intalnim cu totii la o terasa in Felixdorf pe o ploaie torentiala. A fost destul de interesant pentru ca bucataria se inchisese si a trebuit sa apelam la rugaminti insistente pentru a primi ceva de mancare dar paradoxul a fost sa nu mai gasim bere (doar 2 sortimente facute de ei)ā¦.asta intr-un local in Austria. Intr-un final am incercat ceea ce n-eau propus si totul a fost ok.
A doua zi de competitie incepea la ora 9 deci pe la 8 :30 ne-am adunat in zona destinata, am fost incolonati in ordinea inscrierii si am fost trimisi in poligon. Am decis sa nu mai iau cu mine salteaua si luneta de observatie asa cum facusem in ziua precedenta pentru ca mai mult ma incurcasera si nu le folosisem deloc. Imediat ce am ajuns in zona de desfasurare a competitiei am fost instruiti sa ne aliniem armele in ordinea inscrierii si apoi sa ne strangem pentru instructaj. Vremea era insorita temperatura era proximativ 22Ā°C deci putin ma racoare comparativ cu prima zi.
Ni s-a explicat ca vom trage doar la tinte de hartie amplasate la distanta de 400m, ca trebuie sa incarcam doar 3 cartuse in incarcator pentru prima proba care consta in lovirea unui cerc ce nu era vizibil prin luneta si care se afla cu 88cm mai jos fara de punctul de ochire (Mission invisible). Pentru toate probele din acea zi semnalele de start si stop se dedeau prin goarna. Inainte de proba, dupa instructaj, aveam un minut de pregatire iar dupa semnalul de start aveam 15 sec sa tragem 3 focuri pentru a lovi acel cerc invizibil. Dupa primul semnal s-a declansat haosul, toti vroiau sa ajunga la locul lor de tragere si sa se pregateasca in acel minutā¦problema era ca toti incercau asta in acelasi timp ā¦ š. Eu am fugit spre pozitia mea de tragere, am depasit-o cu vreo 5m si dandu-mi seama de gresala m-am intors inapoi, colegul din stanga mea a patit acelasi lucruā¦. nu eram singurii, haosul era total. Am ajuns si m-am aruncat pe pamantul inca ud in urma ploii din noapte precedenta dar salteaua statea linistita in masina pentru ca este mai important sa stea curata decat s-o folosesti atunci cand trebuie š . Mergea mintea ābineā la baiat, asa cum spune canteculā¦! Semnalul de start m-a prins binenteles nepregatit pentru ca in primul rand tintele nu se vedeau decat in partea de sus unde erau numerele , la jumatate erau oarecum blurate din cauza ierbii iar partea de jos era complet invizibila. Oricum am apucat sa trag doar doua focuri din cele 3.
Ne-am strans din nou la instructaj si am anuntat atat eu, Bogdan cat multi alti concurenti ca tintele nu sunt vizibile dar raspunsul ne-a dezamagit pe toti, initial au raspuns ca este imposibil pentru ca ei au verificat fiecare tinta si sunt vizibile, apoi vazand ca insistam in aceasta directie raspusul a venit scurt : descurcati-va cum puteti, folositi ce aveti sa efectuati probele !!! Si cu aceasta replica ne-au inchis gura definitiv. De aceasta problema ne-am lovit cam toata echipa noastra, Imre dar si alti concurenti.
Proba urmatoare era sa tragem intr-un Ā« cod de bare Ā» pozitionat vertical (Mission piano), sa lovim semnalul de pregatire, ca si la prima proba, agitatia a inceput. M-am pus in pozitie si la semnalul de start am tras 3 focuri. Dupa urmatoarea proba (Mission green light) in care am tras in aceleasi conditii cu tinta partial acoperita de iarba am gasit o solutie si anume am extins la maxim picioarele bipodului (~31cm) dar si monopodul de patul armei si am pus saculetul de sprijin in picioare sub monopodul extins. Aceasta pozitie mi-a permis sa vad tinta mult mai bine, ea ramanand putin acoperita de iarba in partea de jos dar Ā«codul de bare Ā» si cercul rosu il vedeam destul de clar. A urmat Mission invisible 2 unde punctul de ochire era perfect vizibil dar noi trebuia sa lovim un cerc invizibil prin luneta situat cu 20cm mai sus si 20 cm in dreapta punctului de ochire, deci aveam de calculat si compensat diferenta. La start aceeasi nebunie, am reusit sa trag cele 3 focuri fara a vedea vreun impact in tinta (asa ca si la toate celelalte probe). Dupa aceasta proba am fost stransi in zona instructajului si ni s-a spus ce aveam de facut (Mission twisting nerve), tinta era cercul rosu, trebuia sa incarcam doar 3 focuri si sa tragem in 15sec.dupa semnalul de start, totul similar ca si pana acum. La semnalul de start al timpului de pregatire (1 min), debandada totala ! Toti vroiau sa ajunga cat mai repede la arme, sa isi construiasca pozitia cat mai bine si sa astepte semnalul de start care de obicei venea foarte repede. Asa ca, asemenea celorlalti, m-am napustit cu toata viteza inainte, mi-am construit o pozitia si am incarcat arma asteptand semnalul de start. Avand ridicata mult pe bipod arma, pozitia imi era incomfortabila dar pentru cateva focuri nu imi faceam probleme. Au trecut 2-3 minute si nimic, nici un semnal de start. Dupa alte cateva minute il observ pe colegul din stanga mea, care venea din Danemarca, tremurand.
Pentru a vedea clar tinta folosea un tripod iar in spate un sac mare tip perna ceea ce ii oferea atat vizibilitate si o pozitie relativ stabila, pretul platit fiind confortul. Dupa alte cateva minute am inceput si eu sa am o gramada de probleme, cotul stang statea pe un smoc de iarba uscata si incepuse sa ma doara, mijlocul incepuse sa ma supere destul de tare pentru ca stateam indoit destul de mult iar vederea lua si ea o mica pauza. Am decis ma relaxez si m-am intins usor langa arma , relaxandu-mi corpul putin. Cel din stanga tremura atat de tare incat l-am observat cum cu o mana tremuranda si-a montat bipodul pe arma fara a rupe prea mult pozitia, a slabit suportul Ā« Hog saddle Ā», a aruncat sacul in spatele sau, a scos rapid arma din suport si s-a aruncat la pamant construindu-si rapid pozitia culcat. Uitandu-ma la RO am observat ca a ridicat goarna pentru a da semnalul de start, i-am anuntat pe cei din jurul meu ca sa fie atenti si am intrat din nou in pozitie dar s-a dovedit a fi doar pacaleala ca sa ne tina alerti. Intre timp, datorita mirajului care se diminuase, am putut vedea conturul cercului de la proba precedenta si cele 3 lovituri in centru, deci facusem bine. Am asteptat si iar am asteptat, nu mai aveam rabdare. Dupa alte minute care au parut ore am auzit goarna. Am incercat sa incarc, boltul mi s-a blocat ā¦dubla alimentare. Am am scos rapid incarcatorul am introdus doar uncartus din cele doua care imi scapasera pe jos si am incarcat in cea mai mare viteza. Ca in toate aceste situatii unde timpul intervine tinta am gasit-o mai greu, pozitia nu mai era stabila si a trebuit reconstruita rapid. Apoi am tras pe foc automat cele doua cartuse din incarcator , l-am ridicat pe cel de-al treilea de pe jos si am reusit doar sa il incarc in camera cand semnalul de stop a fost dat. Procedura standard, descarcare , safety flag, etc !
Aceasta fusese ultima proba a competitiei si care durase aproape 25min!!! Foarte faina proba dar s-a cam hranit cu nervii nostrii!
S-au afisat rezultatele finale iar Cosmin era cel mai bine clasat dintre noi si anume pe locul 15, Bogdan pe 29, eu pe 38 (recuperasem 8 pozitii in clasament in ziua a doua), Toma pe 41 si Florin pe 43.
Seara, cei care am ramas dupa competitie, ne-am relaxat la o locatie destul interesanta unde degustat niste vinuri si alte specialitati locale pregatindu-ne pentru drumul lung ce aveam sa-l parcurgem a doua zi.
Uitandu-ma la ceea ce am aruncat pe foaie pana acum, imi dau seama ca s-au strans cateva pagini bune depasind astfel cu mult formatul jurnalului obisnuit dar tot ce pot sa va spun ca nu am gasit o solutie pentru a comprima cele traite la aceasta competitie.
Cum a spus si la inceput competitia a fost una dintre cele mai grele la care am participat pana acum si asta prin natura probelor. Chiar daca ele s-au asemanat cu cele din PRS-ul american au avut trei diferente majore care au ridicat cu mult gradul de dificultate. Timpul de 2 minute pentru executia probelor nu a fost adaptat coplexitatii lor si este aproape imposibil de realizat din cauza traseului pana la tinta. A doua diferenta majora este ca la fiecare proba au existat tinte la distanta necunoscuta (cu exceptia probei nr.7). A treia diferenta a fost faptul ca la PRS timpul este folosit pentru departajarea concurentilor in cazul in care au acelasi numar de puncte iar la Kahles s-a folosit ca si bonus pentru calculul numarului de puncte ( exemplu : locul 1 = 310p x factor 1,5 = 465puncte ).
Cu toate acestea as vrea sa va spun ca in ciuda rezultatului competitia a fost memorabila si atmosfera destul de placuta. Concurentii au fost de top, majoritatea fiind mult mai familiarizati decat noi cu astfel de competitii. Castigatorii au fost din Rusia care din ce am vazut au lucrat foarte bine in echipa, au avut o strategie destul de interesanta comunicand intre ei foarte bine si sacrificand Ā« sondele Ā» pentru a strange informatii despre probe iar ceilalti din urma beneficiind de acestea. Indiferent de strategia mai mult sau mai putin ortodoxa, s-au descurcat perfect si in concluzie sunt foarte buni tragatori, bravo lor !!! Deci la urmatoarele competitiiā¦ar trebui interzisi !!! š))
Referitor la rezultatele echipei noastre din aceasta competitie nu ar trebui sa le judecam ca si o slaba performanta deoarece a fost ceva complet nou, echipamentul nostru nu a fost adecvat competitiei iar noi nu ne antrenam deloc pentru acest gen de competitii tip PRS si asta inseamna un handicap major fata de ceilalti concurenti.
Ca in orice competitie factorii care pot influenta scorul final sunt multipli, norocul fiind unul dintre ei, iar unii concurenti au avut noroc sa cunoasca distantele unor tinte inainte de a incepe proba, altii au avut noroc cu un vant stabil pe durata probei , altii au avut noroc sa inceapa in partea a doua a grupei probele unde se gaseau mai multe puncte putandu-si pregati mai bine strategia si astfel punctand mai mult, etc..
Cosmin a fost omul pe care ne-am bazat la aceasta competitie pentru ca lui i se protrivesc destul de bine bine acest tip de probe si are si ceva experienta in aceasta competitie. Timpul i-a pus multe problema dar s-a descurcat foarte bine la stagiul 7 unde a lovit 5 tinte din 6 obtinand punctaj foarte bun iar proba favorita a fost Ā« Tire frustration Ā» unde a obtinut 30p dintr-un total de 40 si pe care a considerat-o Ā« dificila dar racoritoare Ā» !
Problematic a considerat 2 āCovered scope stageā unde desi toate conditiile au fost bune pentru el nu a reusit sa loveasca tinta..dar aceste mistere sunt obisnuite in sportul nostru.
A finalizat competitia pe locul 15 cu un scor total de 280 puncte cu 30 mai putine decat cel de pe prima treapta a podiumului dar neterminand in top 10 timpi nu a primit nici un bonus la punctaj (locul 1 = 310p x factor 1,5 = 465puncte). Deci un rezultat deosebit din punctul meu de vedere ! Bravo Cosmin !
Bogdan care a fost si el prezent la competitia de anul trecut considera ca probele au fost interesante dar foarte dificile comparativ cu anul trecut. Desi frumoase probele i s-au parut infezabile in timpul de 2 minute alocat. A fost prea scurt timpul pentru a efectua toate acele actiuni necesare unei probe, chiar si in PRS iar lipsa antrenamentului specific nu a ajutat deloc.
Echipamentul folosit iarasi a complicat lucrurile mai ales in stagiul nr.7 unde de bipodul folosit nu a putut efectiv sa vada tintele prin luneta deoarece camionul era inclinat spre tinte. A gasit rapid o solutie tragand din mana si lovind 3 tinte in aceste conditii deci bravo pentru strategie Bogdan !
Ultima zi nu a fost nici ea una usoara tot din cauza bipodului, vizibilitatii tintei si ultimei probe care ne-a tinut in pozitie de tragere 25min. Oricum a meritat experienta !
Toma mi-a transmis ca aceasta competitie a fost surprinzatore prin natura probelor si a fost foarte entuziasmat sa participe la aceasta. Stagiul nr.3 l-a parcurs perfect si a reusit sa doboare toate cele 5 tinte in timpul de 1 min 50sec. colectand astfel maximum de puncte. Asemenea mie a comis o eroare majora tragand cu tureta in a doua revolutie trei probe din competitie unde a pierdut o gramada de puncte. Probele Ā« Tire frustration Ā» si Ā« Mission twisting nerve Ā» au ramas in memoria lui ca fiind cele mai grele din toata competitia.
In concluzie lipsa echipamentului adecvat ( tabela balistica, saculeti specifici, bipod, telemetru monoclu, etc) si antrenamentul raman ca si probleme de corectat pentru urmatoarea competitie.
Florin crede ca Ā« toate probele au fost de c***t cu exceptia celor din a doua zi Ā». El si-a gasit ānasulā in proba nr.5 (Tire frustration) unde fiind primul a refuzat s-o execute pierzand astfel niste puncte.
Am impartasit impreuna aceleasi pareri referitoare la timp si probe.
Pentru mine competitia a fost foarte interesanta, probele destul de grele poate si pentru faptul ca nu am mai participat la ceva asemanator dar cred ca in viitor prin mai mult antrenament, prin construirea unei strategii practice si prin mai multa atentie imi voi imbunatati semnificativ rezultatele. Lipsa atentiei mi-a adus zero puncte la doua stagii dar in acea nebunie sa zicem ca am avut circumstante atenuanteā¦asta nu insemna ca voi trece cu vederea acest aspect. Am ramas totusi un singur regret in toata aceasta competitie si acela este faptul ca m-am grabit la stg.7 si am tras in alta tinta pentru ca acolo puteam cu usurinta sa dobor 4-5 sau daca nu toate cele 6 tinte. Am inceput competitia Ā« schiopatand Ā» pentru ca am intrat in competie putin nepregatit ( fara tabela balistica si fara a ma bucura de o strategie de concurs gandita mai bine) deoarece am inceput al doilea la stg. 6 si primul la stg.7 dar am observat ca pe masura ce am inaintat m-am descurcat destul de bine. Dupa rezolvarea problemei cu tureta am punctat maxim la stg.4 si 50% la stg.5 unde erau cauciucurile pline cu apa, deci se poate !
As vrea sa inchei felicitandu-i pe toti din echipa noastra ( Bogdan,Cosmi , Florin si Toma) pentru participarea la aceasta competitie iar pentru data viitoare avem ca si tema sa ne antrenam mai bine, sa mergem mult mai pregatiti si sa urcam pe podium!!! La treaba baieti ! š
Detalii si poze: : https://www.kahles.at/en/competition/competition-days/
Pe data viitoare !
Cristi